Locatie

Biezelingsestraat 102A,
4421 BV Kapelle

Telefoon

0113342383

Openingstijden

Di t/m Vr: 9:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Za: 9:00 - 15:00Ma: Gesloten

Oude gravuresIn de loop van de jaren is het inlijsten van oude gravures (een vorm van grafiek) een echte specialtieit van ons geworden! Doordat wij veel samenwerken met gerenormeerde antiquariaten hebben wij hierin een grote naam opgebouwd. 

Vaak zijn de oude prenten aangetast door schimmels, vocht of gewoon aangetast door ouderdom. Ook komt het vaak voor dat de prenten licht beschadigd zijn ( bijv. een scheurtje of een klein gaatje of een dunne 'rug'), deze kunnen bijna altijd gerepareed worden.


Wij raden altijd aan om oude prenten professineel in te laten lijsten met een zuurvrije passe-partout en achtergrond, zodat uw werk extra bescherming krijgt. Ook verdient de glasplaat extra aandacht. Hiervoor hebben wij verschillende soorten glas. Van normaal - tot aan museumglas met een 99% beschermende UV coating.


Bij het inlijsten wordt  vaak gekozen voor een crèmekleurig passe-partout met een of meer handgewassen biezen, goud in combinatie met een kleur uit de prent.

Een wortelnoten- of mahoniehouten lijst maken het geheel af. Maar denk ook aan de mogelijkheid om een prent te voorzien van een moderne passe-partout, ivoor of antraciet met een moderne lijst. Dit geeft soms een verrassend, hedendaags effect met een klassieke touch!

Zo kan een zeer klassieke prent toch prachtig uitkomen in een modern ingericht kantoor of woonkamer.


106